La Barcelona a început astăzi evenimentul anului în tehnologia telefoanelor mobile

Peste 1400 de companii participă la Târgul internaţional de telefonie mobilă .

LG își prezintă Optimus 4X HD – un telefon cu performanțe de retudabil computer.

HTC vine cu o nouă gamă de smartphone-uri, pariind pe procesoare grafice rapide, camere digitale performante şi funcţii avansate pentru redarea de muzică în încercarea de a redeveni un jucător important pe o piaţă dominată tot mai autoritar de Samsung şi Apple. Vârful de gamă se numește HTC ONE X, secondat de ONE S si ONE V.

Pe de altă parte, gigantul Samsung vrea să-şi dubleze în acest an vânzările de smartphone-uri, după ce anul trecut grupul sud-coreean a întrecut Apple, cu vânzări de aproape 100 de milioane de unităţi livrate.

La Târgul de la Barcelona, Samsung mizează pe un nou model de telefon inteligent: Galaxy Beam, care poate realiza proiecţii video de mare calitate. voce

Producătorul sud-coreean anunţă şi Galaxy Tab 2, prima tabletă Samsung dotată cu sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sand­wich.

Cei de la Acer vin cu o soluție ce îi vizează în special pe cei care folosesc rețelele de socializare, pentru care au dezvoltat un produs dedicat: Acer Liquid Glow – un telefon dotat cu un display de 3,7 inchi şi cu sistemul de operare Android 4 Ice Cream Sandwich.

LG se prezintă cu 7 telefoane noi, iar cel mai putermic terminal mobil care intră acum pe piață se numește LG Optimus 4X HD.

Nokia aduce în Europa Lumia 800 – primul telefon cu Windows Phone 7 al producătorului finlandez. Arată aproape la fel cA Nokia N9, însă vine cu un hardware diferit.

Assus se laudă cu un gadget numit PadFone, iar chinezii de la Huawei sunt așteptați să prezinte smatphone-ul Ascent, cel mai subțire telefon inteligent din lume.