La Arad – terenurile din localitatea Nadas au fost retrocedate in baza unor documente cu semnaturi false (AUDIO)

Aceasta este concluzia unor expertize grafologice făcute la cererea procurorilor DNA.

Terenurile au ajuns în proprietatea familiei Colţeu, care a obţinut în instanţă aproape tot extravilanul satului arădean. Prejudiuciul este estimat la peste 20 de milioane de euro.

Conform DNA, înscrisurile care stau la baza retrocedărilor din satul Nadăş, comuna Tauţ, unde familia Colţeu a fost împroprietărită cu peste 8.700 de ha de terenuri şi păduri, conţin semnături falsificate. Pentru a verifica aceste lucruri, procurorii au finalizat rapoartul tehnico-ştiinţific şi expertizele grafologice cu privire la aceste documente.

Conform unor informaţii, bătrânica luată în întreţinere de familia Colţeu ar fi lăsat moştenire o locuinţă, iar actele ar fi fost falsificate ulterior pentru a lăsa moştenire toate proprietăţiile prezente şi viitoare ale femeii.” DNA efectuează cercetări faţă de persoane fizice şi juridice pentru abuz în serviciu, cu obtinere de foloase materiale, ca autori şi instigatori la fals şi uz de fals. Localncii care au rămas fără terenuri au susţinut de mult că semnăturile din documente ar fi false.”