Confidenţialitate

L. Orban despre alegeri: „Campanie electorală fără adunări publice. Activitățile de promovare se pot face online”

Va fi o campanie electorală altfel, după cum spune premierul, fără adunări publice numeroase.

Aflat la Constanța, premierul a fost întrebat dacă se mai pot organiza în siguranță alegerile locale de la sfârșit de septembrie și dacă nu se ia în calcul o nouă amânare:

Aceste măsuri sunt evaluate acum de guvernanți, afirmă Ludovic Orban:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nu este necesar ca alegerile locale să fie amânate, spune șeful Guvernului, în condițiile în care numărul de infectări cu SARS CoV-2 a trecut azi de 1100 în România.

Premierul spune că se pot lua măsuri speciale astfel încât campania electorală să nu pună în pericol populația și să fie evitate aglomerările de persoane.

Alegerile locale reprogramate au loc pe 27 septembrie.

Cât despre alegerile parlamentare, acestea ar trebui organizate pe 6 decembrie, potrivit prevederilor Constituției, spune premierul. Este reacția sa după ce  PSD, ALDE și UDMR au depus un proiect de lege privind data alegerilor parlamentare, care – spun reprezentanții celor trei partide – ar trebui organizate în intervalul 6 decembrie – 15 martie 2021.

„În urma deciziei CCR, care e destul de ciudată, reiese cumva că poate și Guvernul, și Parlamentul să stabilească data alegerilor, dar că cel care decide este Parlamentul. Dacă așa a decis CCR, mai mult ca sigur că Parlamentul va vrea să stabilească data alegerilor parlamentare. Eu le spun doar atât: alegerile parlamentare trebuie să fie, conform prevederilor constituționale, pe 6 decembrie. Este data care se încadrează din toate punctele de vedere cu prevederile constituționale și cu necesitățile legate de finalizarea mandatului actualului Parlament”, a declarat șeful guvernului.

Iorgu Ianuși despre declarațiile premierului:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.