KOVEȘI: Sunt convinsă că toți procurorii din DNA au respectat legea

La ieșirea de la CSM, șefa DNA, Laura Codruța Koveși, a declarat că este convinsă că toți procurorii din DNA au respectat legea.

Însă – a menționat procurorul șef DNA – va aștepta ca rezultatele controlului CSM și cele ale Inspecției Judiciare să fie făcute publice.

Verificările au loc după ce, în presă, au apărut unele înregistrări în care șefa DNA le-ar fi reproșat procurorilor că nu își fac treaba.

În plus, Laura Codruța Kovesi a cerut CSM revocarea din funcție a doi procurori DNA, pe motiv că aceștia nu mai îndeplinesc condiția unei bune reputații.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Procurorul DNA, Doru Țuluș, susține că nu înțelege de ce vrea șefa Direcției Naționale Anticorupție revocarea sa.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Procurorul Doru Țuluș a ținut să menționeze niciLaura Codruța Kovesi și nici altcineva din DNA nu i-a dat vreodată omandă să facă un dosar.

Membrii Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii i-au audiat azi, în ședință secretă, pe procurorii Doru Țuluș și Mihaiela Moraru Iorga.

Pe 29 iunie, Kovesi a transmis Secției pentru procurori a CSM cererea de avizare a revocării din funcția de procuror al DNA a Mihaielei Iorga Moraru, pentru faptul că aceasta nu a înregistrat un denunț în conformitate cu dispozițiile legale și nu l-a prezentat spre repartizare procurorului-șef al secției din care făcea parte.

Neprezentarea denunțului a avut drept consecință imposibilitatea aplicării unor dispoziții procesual penale în raport cu persoane cercetate.

De asemenea, Kovesi a cerut revocarea din funcția de procuror al DNA a lui Doru Florin Țuluș “pentru existența unei suspiciuni rezonabile că imparțialitatea sa este afectată, având în vedere că a soluționat dosare penale în care era implicată o persoană cu care avea raporturi civile”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS