KOVEȘI: Sunt convinsă că toți procurorii din DNA au respectat legea

La ieșirea de la CSM, șefa DNA, Laura Codruța Koveși, a declarat că este convinsă că toți procurorii din DNA au respectat legea.

Însă – a menționat procurorul șef DNA – va aștepta ca rezultatele controlului CSM și cele ale Inspecției Judiciare să fie făcute publice.

Verificările au loc după ce, în presă, au apărut unele înregistrări în care șefa DNA le-ar fi reproșat procurorilor că nu își fac treaba.

În plus, Laura Codruța Kovesi a cerut CSM revocarea din funcție a doi procurori DNA, pe motiv că aceștia nu mai îndeplinesc condiția unei bune reputații.

Procurorul DNA, Doru Țuluș, susține că nu înțelege de ce vrea șefa Direcției Naționale Anticorupție revocarea sa.

Procurorul Doru Țuluș a ținut să menționeze niciLaura Codruța Kovesi și nici altcineva din DNA nu i-a dat vreodată omandă să facă un dosar.

Membrii Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii i-au audiat azi, în ședință secretă, pe procurorii Doru Țuluș și Mihaiela Moraru Iorga.

Pe 29 iunie, Kovesi a transmis Secției pentru procurori a CSM cererea de avizare a revocării din funcția de procuror al DNA a Mihaielei Iorga Moraru, pentru faptul că aceasta nu a înregistrat un denunț în conformitate cu dispozițiile legale și nu l-a prezentat spre repartizare procurorului-șef al secției din care făcea parte.

Neprezentarea denunțului a avut drept consecință imposibilitatea aplicării unor dispoziții procesual penale în raport cu persoane cercetate.

De asemenea, Kovesi a cerut revocarea din funcția de procuror al DNA a lui Doru Florin Țuluș „pentru existența unei suspiciuni rezonabile că imparțialitatea sa este afectată, având în vedere că a soluționat dosare penale în care era implicată o persoană cu care avea raporturi civile”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS