Confidenţialitate

KLM suspendă toate zborurile către Kiev. Ucraina anunță că păstrează deschis spațiul aerian | AUDIO

Ucraina a decis să păstreze deschis tot stațiul aerien. Decizia vine după ce compania aeriană olandeză KLM și-a suspendat toate zborurile către Kiev.

Compania KLM a anunțat că, cel puțin pentru moment, nu va mai intra în spațiul aerian al Ucrainei.

Și asta în condițiile în care Statele Unite au avertizat că Rusia ar putea ataca în zilele următoare Ucraina, în ciuda faptului că Moscova acuză că toate avertismentele sunt o isterie și nimic mai mult.

KLM a anulat chiar de sâmbătă seara un zbor, după ce guvernul olandez și-a avertizat cetățenii să nu călătorească în Ucraina.

În același timp, un consilier al șefului de cabinet al președintelui Ucrainei a declarat pentru agenția Reuters că autoritățile nu au de gând să închidă spațiul aerian.

Agenția de știri britanică precizează că și operatorul aerian german Lufthansa a modificat orele de zbor ale unor curse, pentru ca personalul de zbor să nu mai fie obligat să stea peste noapte în Ucraina.

Țara vecină a sfătuit companiile aeriene să evite zborurile deasupra apelor deschise ale Mării Negre până sâmbătă, din cauza exerciţiilor navale ruseşti care sunt programate în regiune.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Anca Grădinaru

Citește și: Zelenskiy i-a cerut lui Biden să viziteze Ucraina. Oficiali americani: O călătorie a președintelui SUA este extrem de puțin probabilă | LIVE UPDATE