Klaus Iohannis: Voi fi presedintele tuturor romanilor

Klaus Iohannis a depus, duminică, jurământul de învestitură în funcţia de preşedinte al României, în şedinţa solemnă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor.

‘Stau aici, în faţa dumneavoastră, conştient de miza acestui moment pentru viitorul României. Sunt recunoscător şi onorat de încrederea pe care cetăţenii României mi-au acordat-o cea de a fi preşedintele lor şi îi asigur că voi fi preşedintele tuturor românilor

Sunt profund mişcat de dragostea de ţară care a stat în spatele participării la vot, de aspiraţia spre libertate şi proprietate a românilor.

Vă mulţumesc vouă, tuturor concetăţenilor mei, pentru că aţi arătat lumii întregi adevărata faţă a României. La 25 de ani după căderea comunismului aţi făcut încă o dată să triumfe democraţia şi participarea

România lucrului bine făcut este angajamentul luat şi cu care pornesc pe acest drum.

Este nevoie de înţelegerea clară la nivelul întregii clase politice: nu există altă cale pentru România decât aceea a unei ţări eliberate de corupţie

Vreau ca la final de mandat oamenii să vadă că am făcut legi durabile, instituţii solide. Trebuie să ne apucăm de treabă. Lucrurile nu se vor întâmpla peste noapte. La fiecare etapă vom avea de înfruntat capcane.

Mă bucur să constat că există deschiderea pentru a începe discuţiile pentru revizurea Constituţiei.

Cu toţii ne dorim o transformare profundă a României în ansamblul său. Schimbările de legislaţie sunt doar un pas. Trebuie schimbate şi mentalităţi. Vreau o Românie în care nu e timp de spectacol. Îmi doresc o naţiune puternică.

Vreau ca pentru fiecare român să fie în mod autentic o onoare și o mândrie că face parte din această națiune. Îmi pun întreaga putere și pricepere la dispoziția poporului român, ca peste 5 ani să putem spune că România este țara care a uimit lumea, prin transformarea și reconstrucția ei’, a spus Klaus Iohannis în în şedinţa solemnă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor.