Klaus Iohannis, vizită la Avocatul Poporului

Președintele Klaus Iohannis merge miercuri, la ora 12.00, la Avocatul Poporului, pentru a discuta despre ordonanța de urgență privind modificarea Codurilor Penale.
Președintele Klaus Iohannis a declarat, în ședința CSM de miercuri dimineața, că se gândește să îi facă o vizită Avocatului Poporului. ” Nu mi-e dor de el dar trebuie să-i comunic personal că aşteptăm cu toţi o poziţie din partea lui” spus Iohannis.

Șeful statului va ajunge la ora 12.00 la Avocatul Poporului pentru a discuta despre moificările aduse legilor din Justiție.
Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, întrebat ce demers va face privind OUG pe Justiţie adoptată marţi seara, că instituţia pe care o conduce nu are competenţa, potrivit legii de funcţionare, să atace la CCR prevederi din acte normative care nu sunt în vigoare.

Ciorbea a precizat că prevederile controversate din OUG pe Justiţie, adoptată marţi seara de Guvern, intră în vigoare la zece zile de la publicarea în Monitorul Oficial.
Întrebat de MEDIAFAX dacă peste zece zile Avocatul Poporului va face un demers de atacare a acestor prevederi sau a OUG la CCR, el a arătat că acest interval poate fi folosit pentru analiză şi pentru a vedea care sunt criticile aduse OUG, o decizie în acest sens urmând a fi luată după acest interval.

Ciorbea a spus că, între timp, atât CSM cât şi preşedintele Klaus Iohannis pot sesiza CCR pe un conflict juridic de natură constituţională.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS