Klaus Iohannis: Unii ambasadori care nu si-au facut treaba ar putea fi rechemati in tara / Prima Doamna se va muta in Bucuresti

În primul interviu acordat unui post de televiziune după învestirea sa în funcția de Președinte al României, Klaus Iohannis a spus că, alături de consilierii săi de la Palatul Cotroceni, va analiza modul în care a fost organizat votul în diaspora în timpul scrutinului prezidențial din luna noiembrie.

Unii ambasadori care nu și-au făcut treaba în timpul scrutinului prezidențial ar putea fi rechemați în țară, anunță președintele Klaus Iohannis.

O decizie va fi luată în urma unei analize pe care o va face alături de echipa sa de la Cotroceni, precizează șeful statului.

Klaus Iohannis a acordat primul interviu de la învestirea în funcție postului online din Sibiu Turnul Sfatului TVAUDIO 1.

Klaus Iohannis a fost întrebat de jurnaliști dacă intenționează să promulge Bugetul de stat pentru 2015.

Șeful statului așeaptă decizia Curții Constituționale de mâine, după ce liberalii au contestat proiectul aprobat de Parlament – AUDIO 2.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis a explicat de ce nu folosește biroul lui Traian Băsescu de la Cotroceni și de ce a ales spațiul folosit în trecut de Ion Iliescu și Emil Constantinescu – AUDIO 3.

Președintele a precizat că va fi însoțit în București de Prima Doamnă, Carmen Iohannis, care va renunța la postul de profesoară în Sibiu – AUDIO 4.

Interviul acordat de Klaus Iohannis pentru postul online Turnul Sfatului TV va fi difuzat integral marţi, 30 decembrie.