Confidenţialitate

Klaus Iohannis: „Un cablu electric va fi construit între România, Georgia şi Azerbaidjan. Ar urma să fie dublat de un cablu submarin de fibră optică România-Georgia” | AUDIO

Un cablu electric va fi construit între România, Georgia şi Azerbaidjan. Este unul din proiectele strategice majore la care România lucrează cu state partenere, a spus Klaus Iohannis după discuţiile de la Palatul Cotroceni cu preşedintele Georgiei Salome Zurabișvili.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

„Avem ca prioritatea construirea unui cablu electric între România Georgia şi Azerbaidjan în cadrul coridorului verde de electricitate care să conecteze regiunea Mării Caspice cu cea a Mării Negre și cu spațiul Uniunii Europene. Acesta ar urma să fie dublat de un cablu submarin de fibră optică România-Georgia pentru dezvoltarea conectivității digitale între Uniunea Europeană, Georgia și, mai departe, către Asia Centrală”, a spus președintele României.

De asemenea, şeful statului a amintit că se lucrează cu Georgia pentru operaţionalizarea Coridorului de transport de mărfuri Marea Neagră-Marea Caspică, o iniţiativă a României.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„În același timp, discutăm despre stabilirea unei linii de feribot regulate la Marea Neagră, care să lege România de Georgia. Acesta este un proiect esenţial pentru încurajarea comerţului şi îmbunătăţirea conectivităţii între Uniunea Europeană şi Georgia”, a mai spus Klaus Iohannis.

Sursa foto: Presidency

Citește și: Fost ministru al Energiei: Întreaga regiune, inclusiv România, va fi afectată de întreruperea exporturilor de electricitate din Ucraina | AUDIO