Confidenţialitate

Klaus Iohannis: „Trebuie realizate interconectări directe între România și Republica Moldova. Mai multe și mai bune” | AUDIO

Este nevoie de mai multe investiții pentru ca România să trimită și mai multă energie electrică în Republica Moldova. Declarația a fost făcută de președintele Klaus Iohannis și vine într-un moment în care țara de peste Prut trece printr-o criză energetică fără precedent cu pene de curent în lanț.

Klaus Iohannis: „Trebuie realizate interconectări mai multe și mai bune, directe între România și Republica Moldova”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Chiar dacă România oferă electricitate Moldovei, o parte semnificativă merge prin Ucraina și este, ca atare, expusă acestor atacuri. Există o singură soluție: trebuie realizate interconectări mai multe și mai bune. Interconectări directe între România și Republica Moldova. Același lucru este valabil și pentru gaz, dar și pentru transportul pe șosea și așa mai departe”, a spus președintele României.

Șeful Statului susține că Uniunea Europeană trebuie să impună noi sancțiuni Rusiei după atacurile cu rachete din ultimele zile care au lăsat Ucraina, dar și Republica Moldova în beznă.

Klaus Iohannis: „În momentul în care vom avea claritate cu privire la un nou pachet de sancțiuni, informațiile vor fi făcute publice”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Este nevoie de măsuri mai ferme din partea noastră și se lucrează la astfel de abordări, însă în momentul acesta, când vorbim, nu suntem în măsură să detaliem în ce ar consta acestea. În momentul în care vom avea claritate cu privire la un nou pachet de sancțiuni, informațiile vor fi făcute publice”, a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis se află astăzi într-o vizită oficială în Lituania.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Jurnalistul Marin Gherman: „Previziunile OMS sunt corecte: ne așteaptă catastrofe ecologice și igienice, pe teritoriul Ucrainei, dacă va continua această activitate” | VIDEO