Klaus Iohannis: Titus Corlăţean nu va fi ministru la nimic

Șeful statului a anunţat, miercuri, că nu va accepta propunerea de numire a social-democratului Titus Corlăţean în echipa guvernamentală.

„Titus Corlăţean nu va fi ministru la nimic”, a spus Klaus Iohannis, precizând că îl consideră pe acesta „artizanul dezastrului de la alegerile din 2014”.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis, marți, la Palatul Cotroceni nominalizările pentru ministerele fără titulari, anume Ana Birchall (Ministerul Justiției), Roxana Mânzatu (Ministerul Fondurilor Europene) și Titus Corlățean (Ministerul pentru Românii de Pretutindeni).

În 2014, acesta din urmă a fost silit să demisioneze din cauza problemelor raportate în procesul de votare din diaspora la prezidențiale, fiind înlocuit cu Teodor Meleșcanu. Situația s-a repetat și la turul secund, câștigat de Klaus Iohannis în fața lui Victor Ponta.

Deficiențe organizatorice au existat, duminica trecută, la europarlamentare și la referendumul convocat de șeful statului pe teme de Justiție.

În multe orașe din țară și străinătate, alegătorii au așteptat la coadă.

Cei care nu au apucat să voteze s-au revoltat.

Klaus Iohannis a cerut demisiile ministrului de Interne, Carmen Dan, și a celui de Externe, Teodor Meleșcanu. Ambii au respins apelul președintelui și au anunțat că au dispus anchete interne pentru a descoperi responsabilii pentru situația creată la urne.

„N-au decât să evalueze, să facă ce vor… Vina politică este clar la Guvern!”, a spus președintele, care a mai anunțat convocarea partidelor parlamentare la consultări pentru revizuirea Constituției, în acord cu rezultatele referendumului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS