Confidenţialitate

Klaus Iohannis și Donald Trump, întâlnire istorică la Casa Albă – VIDEO LIVE

Preşedintele Klaus Iohannis este primit astăzi de preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, la Casa Albă.

Klaus Iohannis este primul lider din Europa de Est care este primit de noul preşedinte american.

Întâlnirea cu Donald Trump va fi precedată de o întrevedere cu şeful diplomaţiei americane, secretarul de Stat Rex Tillerson, la sediul Departamentului de Stat.

Klaus Iohannis va sosi la Casa Albă la ora locală 14.00 (21.00, ora României).

După ce va semna în Cartea de Onoare, preşedintele României va avea convorbiri tete-à-tête cu Donald Trump timp de zece minute, în Biroul Oval.

Ulterior, vor începe convorbirile oficiale la capătul cărora, Donald Trump și Klaus Iohannis vor susține o conferință de presă, în Grădina Trandafilor.

Transmisiunea conferinței de presă a celor doi șefi de stat poate fi urmărită începând cu ora locală 14.45 (21.45, ora României).

LIVE VIDEO

Așteptări

Convorbirile dintre Donald Trump şi Klaus Iohannis reprezintă finalul unei vizite prelungite a președintului român în Statele Unite ale Americii.

Preşedintele Klaus Iohannis
a declarat, la Washington, că întâlnirea pe care o va avea cu preşedintele Donald Trump este ”extrem, extrem de importantă” şi că, pe bună dreptate, lumea are aşteptări mari.

Din agenda discuţiilor, preşedintele a menţionat problemele de securitate pe flancul estic al NATO şi probleme economice. ”Avem nevoie în continuare de investitori americani”, a spus Klaus Iohannis.

Întrebat cum crede că va decurge întâlnirea cu Trump, preşedintele Iohannis a răspuns: ”Cu siguranţă, va decurge foarte bine şi sunt convins că vom reuşi să abordăm punctele importante de pe agendele noastre”.

Ieri, președintele Iohannis s-a întâlnit cu o serie de membri ai Congresului american, pe opt dintre ei decorându-i cu Ordinul ”Steaua României” în grad de Comandor pentru meritele lor deosebite în consolidarea relaţiilor româno-americane.   Șeful statului a primit, la Washington, distincţia Light Unto the Nations, oferită de Comitetul Evreiesc American, s-a întâlnit cu directorul CIA, Mike Pompeo, cu investitori și membri ai comunității românești.