Confidenţialitate

Klaus Iohannis: Să nu credem, din greșeală, că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi | AUDIO

1 iunie nu va fi data la care ne vom relaxa total, spune președintele Klaus Iohannis. Șeful statului subliniază importanța vaccinării pentru a renunța la cât mai multe restricții la vară:

„Este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare, deci să nu credem, din greșeală, că 1 iunie este data de relaxare totală, nu va fi. Dacă numărul de infectări scade foarte mult și, în paralel, numărul de vaccinați crește, atunci, rând pe rând, vom putea să renunțăm la anumite măsuri și sper foarte mult ca în plină vară să ajungem în faza în care măsurile vor fi atât de puține încât românii să poată să-și facă concediul în tihnă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Un comitet special se va întâni joi după-amiază la Guvern pentru a analiza măsurile privind revenirea la normalitate începând cu 1 iunie. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui:

„O primă ședință a comitetului interministerial început de primul-ministru tocmai pentru a stabili cadrul deschiderii. Poziția acestui minister a fost foarte clară, ne dorim o deschidere cât mai rapidă a economiei, cu respectarea normelor sanitare, există soluții și pentru a face lucrul acesta.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea