Confidenţialitate

Klaus Iohannis s-a alăturat campaniei “Pedalăm pentru România“ – FOTO

Astăzi, preşedintele Klaus Iohannis a publicat pe pagina sa de Facebook două fotografii în care apare alături de bicicliştii care susţin campania de promovare a Centenarului Marii Uniri “Pedalăm pentru România“.

Aproximativ 50 de biciclişti au plecat marţi dimineaţa din faţa Palatului Culturii din Iaşi pentru a se întâlni la Alba Iulia cu alţi ciclişti din Bucureşti, Drobeta Turnu Severin şi Timişoara.

Potrivit organizatorilor, cicliştii vor străbate 100 de kilometri în medie, în fiecare zi, cu o viteză de 22 de km/h, cu pauze fixate la 20 – 30 de kilometri, în funcţie de dificultate. Marşul este unul asistat, pe parcursul întregului traseu participanţii fiind însoţiţi de un autocar pentru odihnă şi situaţii speciale, maşini tehnice pentru urgenţele legate de biciclete, salvare şi maşini care delimitează coloana.

“Deși suntem oameni cu meserii, preocupări și hobby-uri diferite, avem un punct comun – mersul pe bicicletă. M-am alăturat #PedalămpentruRomânia, campanie care promovează un mesaj în care cred cu toată tăria: ar fi foarte bine ca acum, în Anul Centenarului, să existe mai multă unitate între noi, românii”, este mesajul preşedintelui Klaus Iohannis.

https://www.facebook.com/klausiohannis/posts/1761926643894579

“Facem Turul Centenarului pentru a sărbători cei 100 de ani de la Marea Unire şi pentru faptul că suntem români şi iubim această ţară. Ne-am pregătit prin antrenamente de pedalat şi prin multă voie bună. Traseul va fi unul dificil, pe partea asta de Iaşi. Vor fi destul de multe urcări şi destul de mulţi kilometri, dar vom vedea pe parcurs ce se întâmplă. Ne iubim ţara şi vrem să o promovăm pe bicicletă. Este pasiunea noastră”, a declarat organizatoarea Turului Centenarului, Andreea Costea.