Klaus Iohannis: ”Referendumul pentru revizuirea Constituţiei, pentru implementat ce s-a votat acum, trebuie organizat când se poate de repede”

Klaus Iohannis a declarat, marţi, că referendumul pentru revizuirea Constituţiei trebuie organizat cât mai repede, arătând că ar putea fi suprapus cu unul dintre scrutinele care urmează, respectiv alegerile prezidenţiale, locale sau parlamentare.

“Referendumul pentru revizuirea Constituţiei, pentru implementat ce s-a votat acum, trebuie organizat când se poate de repede şi cu cât mai repede cu atât mai bine. Pe de altă parte, având în vedere că avem patru alegeri, primele le-am avut, avem încă trei, ar fi cel puţin ciudat să se organizeze referendumul între alegeri, fiindcă românii nu cred că agreează să vină la vot de patru ori plus încă o dată. Nu este niciun fel de problemă ca referendumul de validare să fie suprapus peste una din alegerile ce vor veni în următorul an. (…)

Prezidenţialele sunt primele, dar nu este obligatoriu să venim cu referendum pe prezidenţiale, putem să venim la fel de bine pe alegerile locale sau chiar pe parlamentare”, a spus Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS