Klaus Iohannis: ”Prima mea impresie este că această remaniere se face pentru ca lucrurile să meargă mai prost”

Klaus Iohannis reacționează după ce ieri Viorica Dăncilă i-a transmis propunerile de înlocuire a unor miniștri.

”De regulă o remaniere se face pentru a face guvernul mai bun, mai eficace. Prima mea impresie este că această remaniere se face pentru ca lucrurile să meargă mai prost. Ori așa ceva este pur și simplu inadmisibil. Este o primă impresie pe care am vrut să o comunic opiniei publice, mai mult voi comunica la începutul săptămânii viitoare, când voi avea o explicație pe ceea ce probabil va trebui să se întâmple.

Am vorbit cu doamna prim-ministru și i-am comunicat că va primi de la mine un răspuns la încpeutul săptămânii viitoare. Însă lucrurile încep să capete un contur trist, în condițiile în care am convocat un referendum pentru a afla opinia românilor despre acest asalt asupra justiției, PSD-ul pregătește o remaniere care vrea să întărească asaltul asupra justiției și acest lucru nu poate fi de bun augur”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Viorica Dăncilă a transmis, miercuri seară, președintelui Klaus Iohannis, propunerile de numire a noilor miniștri pentru portofoliile Ministerului Justiției, Ministerului Fondurilor Europene și Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Totodată, premierul a transmis către Administrația Prezidențială propunerea de revocare a ministrului Justiției, Tudorel Toader, și demisiile ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, respectiv, ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero.

Pentru Ministerul Justiției a fost propus Eugen Nicolicea, membru al Camerei Deputaților, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Oana Florea, membru al Camerei Deputaților, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost propus Tit-Liviu Brăiloiu, membru al Senatului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS