Confidenţialitate

Klaus Iohannis, premiat la Munchen. Cancelarul Bavariei: „Lupta împotriva corupției rămâne importantă”

Președintele Klaus Iohannis a fost premiat  în această după-amiază, în Germania. Uniunea Creștin-Socială, aliată cu partidul Angelei Merkel la guvernare, și o fundație germană au decis să-i dea anul acesta premiul pentru promovarea valorilor europene președintelui României.

Klaus Iohannis a primit premiul ,,Franz Josef Strauss” în prezența mai multor politicieni germani și oameni de afaceri din Munchen, la Palatul Regal din orașul bavarez. La ceremonie a participat și prima doamnă, Carmen Iohannis.

Cancelarul landului Bavaria, Markus Söder, nu s-a ferit să menționeze lupta anticorupție printre motivele care țin încă România la masa Europei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Klaus Iohannis a evitat să vorbească despre tensiunile de la București pe această temă. Președintele a sugerat doar că până în ianuarie, când va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene, România își va rezolva crizele politice pentru a putea pune în discuție problemele Europei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dincolo de conotațiile politice, premiul ,,Franz Josef Strauss” al fundației germane ,,Hanns Seidel” înseamnă și și de un CEC în valoare de 10.000 de euro. Banii ajung, de regulă, la o organizație nonguvernamentală. Klaus Iohannis a ales Fundația „Un copil, o speranță” din Sibiu, implicată în programe pentru sprijinirea copiilor diagnosticați cu autism și Sindrom Down.

În trecut, premiul i-a fost acordat cancelarului german Helmut Kohl, fostului președinte american George H. W. Bush și actualului președinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.