Klaus Iohannis: Nu există niciun temei pentru sesizarea Curții Constituționale

Acord la Guvern pentru a sesiza Curtea Constituțională după decizia președintelui Klaus Iohannis de a o păstra în funcție pe șefa DNA.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, susține că a stat de vorbă ieri cu premierul Viorica Dăncilă care i-a dat aprobarea.

Sesizarea ar urma să fie finalizată luni, spune Tudorel Toader.

”Am vorbit cu doamna Dăncilă, i-am prezentat principalele argumente ale unei sesizări la Curtea Constituțională. A fost de acord. Luni voi găsi un moment în care să am o întrevedere cu doamna Prim-ministru. Voi prezenta forma finală a sesizării. Sper ca doamna Dăncilă să fie de acord și în numele Guvernului României, să sesizeze Curtea Constituțională”, a declarat Ministrul Justiției –  Tudorel Toader.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între timp, președintele Klaus Iohannis dă șanse zero sesizării lui Tudorel Toader.

”Ar fi deosebit de ciudat dacă de fiecare dată când un decident ia o decizie care nu convine unui partener sau instituții să ne aflăm în faţa unui conflict constituţional. Nici vorbă de aşa ceva. Personal, cred că putem să înţelegem că ministrul este personal nemulţumit că nu i s-a acceptat solicitarea, dar de acolo până la un conflict constituţional este cale lungă. Repet, nu există niciun conflict între preşedinte şi Guvern şi nu există absolut, dar absolut niciun temei pentru o sesizare a CCR. Ce să sesizeze sau ce să judece Curtea? Că nu am fost de acord într-o chestiune unde legea îmi spune expres că eu pot să fiu de acord sau să fiu în dezacord. Sau poate Curtea să judece oportunitatea deciziei pe care am luat-o? În niciun caz. Din punctul meu de vedere, procedura s-a finalizat”, a declarat Klaus Iohannis.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS