Confidenţialitate

Klaus Iohannis, mesaj dur către Justiție, de Ziua Victoriei Revoluției Române din 1989 | AUDIO

De ziua  Victoriei Revoluției Române din decembrie 89, președintele României cere Justiției să-și facă datoria mai repede în ceea ce privește găsirea și condamnarea vinovaților pentru cei peste 1.100 de morți și peste 3.000 de răniți.

De peste 25 de ani, dosarul revoluției  este pasat de la procurori și judecători și invers fără să se ajungă la judecata pe fond și implicit la vreo condamnare.

Într-un mesaj dur la adresa Justiției, șeful statului le transmite magistraților că orice întârziere în aflarea adevărului despre evenimentele tragice din decembrie 89  va transforma această rușinoasă restanță într-un grav atentat la adresa democrației noastre.

“Durerea incomensurabilă a pierderii persoanelor dragi a fost dublată, în toți acești ani care au trecut de la Revoluție, de infama incapacitate a statului de a-i trage la răspundere pe cei vinovați pentru represiunea sângeroasă.

Sănătatea unei societăți depinde, într-o foarte mare măsură, de modul în care lecțiile trecutului sunt învățate și asumate.Justiția trebuie să-și facă datoria! “ transmite președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului crede că pentru a onora memoria victimelor Revoluției Române și sacrificiul acestora, trebuie să promovăm meritocrația, să întărim statul de drept și să apărăm drepturile minorităților.

Nimeni, niciodată, nu trebuie să uite că, pentru idealurile lor, românii s-au așezat în fața tancurilor. Și de atunci, pentru totdeauna, 22 Decembrie este ziua Victoriei Revoluției Române, pe care toate generațiile trebuie să o păstreze vie în memorie și să o onoreze cum se cuvine” mai spune președintele Klaus Iohannis.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Anca Grădinaru