Iohannis, mesaj către suceveni: Suntem alături de voi, dar vă rog să respectați măsurile autorităților | AUDIO

Klaus Iohannis a avut marţi, după discuţiile cu premierul şi cu mai mulţi miniştri, pe tema măsurilor luate în contextul epidemiei de coronavirus, un mesaj pentru suceveni ca urmare a carantinei impuse oraşului Suceava.

Preşedintele le-a spus că nu sunt singuri şi le-a transmis să respecte recomandările autorităţilor.

“Încep cu un gând bun și o încurajare pentru suceveni. Nu sunteți singuri, suntem cu toții alături de voi.

Vom avea grijă ca tot ce este necesar pentru municipiu și comunele din jur să și ajungă acolo. Vă rog să respectați ce impun autoritățile, respectați normele de distanțare socială și de igienă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Un gând bun vreau să exprim și pentru medici și personalul medical. Știu că vă este greu, dar noi toți românii ne uităm la voi cu speranță.

Vom face tot posibilul să aveți echipamentele necesare și materiale de protecție.

Suntem conștienți de pasul important pe care l-am făcut în ceea ce privește Suceava. Vă asigur că ne facem treaba. În toate spitalele se va face un nou instructaj al personalului. Cei repsonsabili să lămurească alocările bugetare pentru spitale.

În finalul ședinței am discutat măsurile de protecție socială care se impun, plățile pentru șpmaj tehnic și pentru șomaj, care vor fi virate la timp. Am solicitat să ne ocupăm cu precădere de categoriile mai vulnerabile.

Dragi români, repet, respectați măsurile impuse de autorități!”, a transmis Klaus Iohannis.

Jurnalistul Cătălin Striblea analizează declarațiile președintelui, într-o Ediție Specială Știrile Europa FM.

Marți seară, România a intrat în Scenariul 4 de mobilizare a autorităților, după ce numărul infectărilor cu coronavirus a depășit două mii (2.245 în prezent – vezi aici ultimul bilanț oficial).

Totodată, autoritățile au decis ca municipiul Suceava și 8 localități limitrofe să fie închise pe perioada stării de urgență.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS