Klaus Iohannis: ”M-am întâlnit cu Kovesi și cu șeful SIE, consider că problema s-a rezolvat”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, răspunzând unei întrebări cu privire la disputa dintre SIE şi șefa DNA Laura Codruţa Kovesi, că a avut o întâlnire cu aceasta şi cu directorul Serviciului de Informaţii Externe, Mihai Răzvan Ungureanu şi consideră că problema s-a rezolvat.

Întrebat cum comentează declaraţia procurorului-şef Laura Codruţa Kovesi privind Serviciul de Informaţii Externe (SIE) şi dacă este necesară o demisie a şefului acestui serviciu, Mihai Răzvan Ungureanu, şeful statului a răspuns că i-a invitat pe cei doi la o discuţie în această dimineaţă.

I-am invitat pe amândoi, am avut o discuţie la care i-am avut invitaţi pe Laura Codruţa Kovesi şi pe directorul SIE, Mihai Răzvan Ungureanu. A fost o discuţie constructivă, s-au lămurit lucrurile şi în continuare urmează ca ei, împreună, să găsească soluţiile la problemele care ar putea să apară şi la neînţelegerile între cele două instituţii. Consider că problema s-a rezolvat”, a spus Iohannis.

LauraCodruţa Kovesi declrara că, în ultimii ani,  DNA nu a primit de la Serviciul de Informaţii Externe nicio sesizare, deşi sunt mulţi inculpaţi care îşi deschid conturi în străinătate sau cumpără proprietăţi în alte state, iar ofiţerii de informaţii nu au dat nicio informaţie despre aceste cazuri, calificând această situaţie ca inacceptabilă.

Serviciul de Informaţii Externe preciza, în replică la acuzaţiile aduse de către procurorul-şef al DNA, Codruţa Kovesi, că nu monitorizează activităţile cetăţenilor români în străinătate, iar informaţiile obţinute de SIE nu pot constitui probe în instanţă întrucât sunt obţinute prin mijloace specifice, printre care activităţi de spionaj pe teritoriul altor state.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS