Klaus Iohannis lansează ”PRIMUL PAS”: ”Pierdusem primul tur. Dar a apărut acel val de simpatie și dorința de schimbare”

Președintele Klaus Iohannis a ajuns fix la ora 15.00 la ROMEXPO, unde are loc Salonul Internațional de Carte BOOKFEST – și unde a fost lansat în această după-amiază va fi lansat al doilea volum scris de șeful statului în ultima jumătate de an, ”PRIMUL PAS”.

Klaus Iohannis a fost însoțit de Prima Doamnă a României. Președintele României i-a mulțumit soției pentru sprijinul pe care i l-a acordat în timpul confruntărilor electorale din toamna lui 2014.

A fost – spunea Klaus Iohannis, o campanie electorală ”necizelată, cu găleți de lături turnate peste capul unor candidați, mai ales acestui candidat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”La începutul campaniei am nceput să scriu o carte pentru a face cunoscute câteva lucruri despre mine, despre cum am ajuns în politică ( ”PAS cu PAS” – n.r.). Acum am scris o carte din cu totul alte motive. Le-am promis cititorilor mei că voi adăuga un capitol care descrie campania electorală”, a spus Klaus Iohannis la începutul discursului susținut la Romexpo.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Klaus Iohannis a mai declarat că ” nu a fost o experiență plăcută” campania electorală de anul trecut și că a vrut să noteze în volumul ”PRIMUL PAS” mai multe întâmplări publice sau din culise: ” În genral memoria ne joacă feste. Cu cât așteptăm mai mult după un eveniment să reținem concluzia, se schimbă amintirea acelui moment. Se întâmplă ceea ce psihologii numesc filtrul roz”

Între momentele importante ale campaniei , care se regăsesc în volumul lansat azi, președintele României a punctat perioada dintre primul tur al alegerilor prezidențiale și bătălia finală, pe care avea să o câștige cu un scor surpriză:

”Pierdusem primul tur. Dar a apărut acel val de simpatie și dorința de schimbare” care au dus la o răsturnare de situație spectaculoasă și la un vot incredibil, și-a amintit Klaus Iohannis.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS