Klaus Iohannis îl felicită pe Donald Trump

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis o scrisoare de felicitare preşedintelui ales al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump.

În mesajul adresat, Klaus Iohannis a subliniat ”angajamentul ferm al României de a aprofunda cooperarea bilaterală în domeniul securităţii şi de a continua să acţioneze, în calitate de aliat şi partener strategic de încredere al SUA, conştient de toate implicaţiile care decurg din această postură”.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis „a evidenţiat relaţia solidă dintre România şi Statele Unite ale Americii, prin Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, element cheie în dezvoltarea profilului strategic al ţării noastre, în calitate de membru NATO şi UE”.

„Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat angajamentul ferm al României de a aprofunda cooperarea bilaterală în domeniul securităţii şi de a continua să acţioneze, în calitate de aliat şi partener strategic de încredere al SUA, conştient de toate implicaţiile care decurg din această postură”, i-a mai transmis Klaus Iohannis noului preşedinte al SUA.

Klaus Iohannis a mai transmis că Parteneriatul Strategic cu SUA a înregistrat numeroase succese şi a permis României să acţioneze astăzi ca un furnizor de securitate în regiune și în Europa,.

„România este pe deplin conştientă de responsabilităţile care provin din calitatea de aliat şi partener strategic al SUA. Mesajul Preşedintelui Iohannis mai arată că România înţelege pe deplin să contribuie la eforturile comune menite să promoveze stabilitatea şi securitatea în regiune şi la nivel global şi subliniază că‎ România este pregătită şi capabilă să aprofundeze cooperarea bilaterală în domeniul securităţii”.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS