Klaus Iohannis: Ieri am avut o discuție care m-a făcut să cred că avem un Guvern ireal (AUDIO)

Președintele Klaus Iohannis a declarat în timpul Consiliului Național al PNL că a avut o discuție  cu Viorica Dăncilă, în care aceasta i-a spus că nu ştia că s-a publicat în Monitorul Oficial decizia de a delega atribuțiile pe perioada concediului său, telefonul venind după ce şeful statului a sesizat CCR.

„Am ajuns să avem un Guvern iraţional. Ieri am avut o discuţie care m-a făcut să cred că avem un Guvern ireal. Dacă n-ar fi trist, ar fi de râs. O decizie publicată în Monitorul Oficial prin care instala un premier interimar. Surpriză am crezut că este atributul meu. După ce a înaintat acest demers, doamna prim-ministru a sunat să îmi spună că pleacă în concediu şi că toate sunt bune. Asta după ce publicase acea decizie. I-am atras atenţia că nu e bine totuşi ce a făcut. Că acea decizie este profund neconstituţională. Şi ştiţi ce mi-a spus? Nu a ştiu că se publicase”, a declarat sâmbătă Klaus Iohannis.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Mai ireal decât aşa ceva nu cred că se poate. Dragii mei, acest stil de conducere ireală, iraţională nu poate să continue. E nevoie de o alternativă raţională. Trebuie să faceţi tot ce se poate pentru a reveni raţionalitatea şi normalitatea în România”, a mai spus Klaus Iohannis.

Vicepremierul Paul Stănescu, desemnat să preia conducerea Guvernului în perioada 6-13 august, a declarat că atât el cât şi prim-ministrul vor respecta decizia CCR.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS