Klaus Iohannis explicã de ce nu a invitat la receptia de Ziua Nationala mai multi lideri politici cu probleme penale

Președintele spune că nu a invitat la recepția de Ziua Națională mai mulți lideri politici cu probleme penale, deoarece vrea să dea un semnal că  de la vârful statului se “promovează curățenia politică”.

Președintele României Klaus Iohannis: „Cred că este bine să dăm semnale puternice lesne de înțeles și de cetățeanul simplu și de diplomatul titrat, că de la vârful statului se promovează curățenia politică. La vârful politicii acționează și alte criterii. Este o cutumă în toate statele democratice ca politicieni care au probleme de rezolvat cu justiția, indiferent că sunt vinovați sau nevinovați, fac un pas înapoi până își rezolvă problemele.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Întrebat despre decizia de a nu o invita pe Gabriela Firea la recepția ce urmează să aibă loc la Palatul Cotroceni pe 1 decembrie, Klaus Iohannis a evitat un răspuns clar.

Președintele României Klaus Iohannis: „Doamna Primar General a contribuit la deblocarea situației și la ajungerea în situația în care se poate face parada în zona Kiseleff-Arc de Triumf. MApN a dorit, în recunoașterea meritelor doamnei Primar General, să-i facă o invitație specială. Faptul că doamna primar a interpretat așa cum a interpretat invitația, mi se pare inelegant.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 Amintim, primarul general declara acum câteva zile că a primit o invitație din partea MinistErului Apărării pentru a fi prezentă la defilarea de la Arcul de Triumf, dar că aștepta la o invitație de  la Palatul Cotroceni. Ea a mai spus că nu își dorește să fie prezentă într-un loc în care nu e dorită.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS