Confidenţialitate

Klaus Iohannis, discurs de la Summitul NATO din SUA: Pentru noi este important ca regiunea Mării Negre să fie considerată o importanță strategică | VIDEO

Președintele României – Klaus Iohannis – susține declarații de presă în marja Summitul NATO de la Washington, D.C., SUA.

„Rusia rămâne cel mai mare risc pentru securitatea europeană, dar și pentru securitatea euro-atlantică. În fața atacurilor hibride de la Kremlin, statele NATO trebuie să fie pregătite. […] Summitul va marca progrese semnificative pentru descurajarea mai ales pe flancul estic”, a spus Klaus Iohannis.

„Pentru noi este important ca regiunea Mării Negre să fie considerată o importanță strategică. O abordare mai structurată înseamnă un pachet de măsuri concrete, inclusiv creșterea prezenței aliate. […] Urmărim să ne asigurăm că planurile de apărare ale Alianței pe flancul estic poate fi realizat întocmai”, a adăugat președintele României.

„Am accentuat importanța mobilității militare la Washington. România se va alătura unui coridor de mobilitate militară alături de Bulgaria și Grecia”, a mai spus Klaus Iohannis.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: România s-a alăturat inițiativei NATO în domeniul supravegherii din spațiu. Ministrul Apărării: Supravegherea este vitală pentru răspunsurile la noile amenințări de securitate