Confidenţialitate

Klaus Iohannis, de Ziua Pompierilor: ”Aţi fost şi veţi rămâne o instituţie de suport fundamentală, garantul stării de normalitate în cadrul comunităţilor”

Klaus Iohannis a transmis, duminică, un mesaj cu prilejul Zilei Pompierilor.

”Sărbătorim astăzi Ziua Pompierilor din România, prilej de a ne arăta recunoștința și prețuirea față de pompierii militari și de a cinsti și onora lupta eroică a acestora din Dealul Spirii, în timpul Revoluției de la 1848.

De-a lungul istoriei noastre, pompierii militari și-au îndeplinit misiunea cu dăruire, patriotism și abnegație, puse permanent în slujba cetățenilor și a țării.

În aceste momente în care întreaga lume este greu încercată de pandemia de COVID-19, ați dat dovadă, din nou, de profesionalism și curaj, de implicare și spirit de sacrificiu, pentru a contribui, alături de celelalte instituții ale statului, la menținerea sănătății și a siguranței cetățenilor României.

Am remarcat, de asemenea, modul responsabil în care ați continuat să vă îndepliniți sarcinile de serviciu în lupta împotriva calamităților și dezastrelor naturale, în toată această perioadă.

Ați fost și veți rămâne o instituție de suport fundamentală, garantul stării de normalitate în cadrul comunităților, precum și al drepturilor la viață, la proprietate privată și la sănătate”, a transmis Klaus Iohannis.

Începând cu anul 1953, la data de 13 septembrie se sărbătorește Ziua Pompierilor din România.

Este omagiat actul eroic al pompierilor militari pentru apărarea revoluției de la 1848 din Ţara Românească, în lupta din Dealul Spirii, împotriva trupelor otomane.