Confidenţialitate

Klaus Iohannis: ”Criza generată de pandemie reprezintă un test dur pentru capacitatea statelor, dar și a fiecăruia dintre noi de a ne adapta”

”Criza generată de pandemie reprezintă un test dur pentru capacitatea statelor, dar și a fiecăruia dintre noi de a ne adapta, cu voință de acțiune comună, la o realitate diferită.

Rapiditatea cu care pandemia s-a propagat la nivel global și efectele pe care le-a produs aproape în toate domeniile de activitate ne arată cât de complexe și impredictibile sunt provocările și amenințările cu care ne confruntăm.

Este, iată, esențial să ne consolidăm capacitatea de anticipare și de reacție instituțională, să identificăm și să implementăm rapid soluții eficiente pentru a răspunde dificultăților pe care crize de o asemenea anvergură le pot genera în plan economic, dar și în plan social”, a transmis Klaus Iohannis în cadrul festivităților prilejuite de Ziua Marinei Române.

Președintele Klaus Iohannis a mers astăzi, pe litoral, la ceremonia dedicată Zilei Marinei.

Anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus, numărul participanților la ceremonia din Constanța a fost redus.

Șeful statului le-a urat ”LA MULȚI ANI” tuturor marinarilor și le-a mulțumit și pentru ajutorul pe care îl dau în această perioadă polițiștilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ceremonia dedicată Zilei Marinei a avut loc în aer liber. Președintele Klaus Iohannis nu a purtat mască, dar a stat la distanță față de cei din jur. Nici preoții care au oficiat slujba, deși au stat umăr la umăr, nu au purtat mască.