Confidenţialitate

Președintele Iohannis, către politicieni: Prioritatea zero este gestionarea pandemiei și salvarea vieților | AUDIO

Coaliția de guvernare a trecut printr-un moment mai dificil, o situație în care Coaliția și Guvernul au avut de gestionat o provocare, spune președintele Klaus Iohannis. În prima sa declarație politică de la debutul scandalului, șeful statului le transmite politicienilor că prioritatea zero este gestionarea pandemiei și salvarea vieților.

”Nu este momentul intensificării disputelor sau al orgoliilor politice de nici o parte. Votul primit de la cetățeni cu doar câteva luni în urmă ne obligă pe toți să acționăm matur și responsabil. Le cer guvernanților mai puține dispute și mai mult dialog. Mai puțină patimă politică și mai multă responsabilitate. Mai puțin orgoliu și mai multă colaborare. Le cer să aibă ca prioritate agenda cetățeanului”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Klaus Iohannis mai transmite un mesaj miniștrilor din cabinetul Cîțu: este nevoie de oameni care găsesc soluții, nu care generează conflicte.

”Oamenii vor politicieni care se implică și care își asumă proiecte, care nu caută scuze, care nu dau mereu vina pe alții și se victimizează. Miniștrii au misiunea să rezolve crize, în paralele cu pregătirea de reforme importante și nu să provoace crize noi. Actuala majoritate este cea mai bună opțiune pentru România. Și avem obligația să găsim împreună modalitățile pentru a livra reformele promise.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele mai spune că Ministerul Sănătății, care are acum ministru, are un rol fundamental în gestionarea crizei. O mai bună comunicare – este ceea ce își dorește Klaus Iohannis de la Ioana Mihăilă.

”Aștept de la doamna ministru al Sănătății multă responsabilitate și implicare. Este foarte important ca ministrul să acționeze eficient și să comunice constant, să le explice românilor care este situația la zi, care sunt pașii de urmat și planul de măsuri avut în vedere”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.