Confidenţialitate

Klaus Iohannis a criticat joi modul în care CE a alocat banii pentru fermierii români | AUDIO

Președintele Klaus Iohannis a criticat joi, 23 martie 2023, modul în care Comisia Europeană a acordat despăgubiri pentru fermierii români. Vă reamintesc, 10 milioane de euro va primi România, mult sub sumele pe care le vor primi guvernele de la Sofia sau Varșovia. Iohannis declară că este regretabil modul în care se alocă banii – după formule de calcul și fără negocieri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Este foarte ciudat ca în Comisia Europeană pe aceste spețe să nu se negocieze nimic, ci să se folosească formule. Trebuia Comisia Europeană să țină cont de faptul că noi am făcut sacrificii imense pentru a înlesni exportul de cereale din Ucraina spre piețele lumii. Nu au făcut-o. Nu știu de ce nu au făcut-o, dar vom afla și este regretabil că astfel de abordări ultra-birocratice pun sub semnul întrebării buna credință a Comisiei”, a spus Klaus Iohannis joi.

Klaus Iohannis: „Pacea nu poate fi obținută cu orice cedare”

Klaus Iohannis participă la Consiliul European de Vară de la Bruxelles unde se discută și continuarea sprijinului european pentru Ucraina.

Președintele a reamintit că o pace în Ucraina nu poate fi făcută în orice condiții și mai ales nu cu cedarea de teritorii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Pacea nu poate fi obținută cu orice cedare. Dacă în acest război se cedează prea ușor, toată arhitectura internațională va dispărea. Și va dispărea fiindcă atunci și alții vor crede că este posibil să acapareze teritorii sau chiar state mai mici și mai slabe din punct de vedere militar. Condițiile în care se poate negocia pacea vor fi găsite de cei implicați. Nu poate nimeni peste capul ucrainenilor să înceapă să spună cum se negociază pacea – asta trebuie să facă ucrainenii”, a mai spus președintele României.

Președintele României: „Este inadmisibil să lăsăm Moldova pradă unor dezinformări”

Klaus Iohannis a mai anunțat că România a reușit să pună pe agenda Consiliului acordarea de ajutor financiar Moldovei, țintă în ultimele luni pentru Federația Rusă și propaganda de la Moscova.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Moldova va primi un ajutor suplimentar consistent, un sprijin din partea Uniunii Europene. Este inadmisibil să lăsăm Moldova pradă unor dezinformări, unor atacuri hibride și unor amenințări verbale din partea Ruisiei. Acest lucru nu poate să rămână așa”, a mai spus președintele României – Klaus Iohannis.

Sursa foto: Presidency

Citește și: Președintele PSD, despre Petre Daea în contextul eșecului negocierilor cu CE: Vom vedea la rotativa guvernamentală dacă e vinovat | VIDEO