Kirk Douglas şi-a donat întreaga avere

Legendarul actor american Kirk Douglas şi-a donat toată averea în valoare de 60 de milioane de dolari, relatează Mediafax, citând Mail Online. Printre beneficiarii donaţiilor se numără Spitalul pentru Copii din Los Angeles şi Universitatea St Lawrence, unde a fost creată o bursă pentru copii proveniţi din rândurile minorităţilor şi din familii fără posibilităţi.

Stins din viață la 5 februarie, la 103 ani, Kirk Douglas era cunoscut pentru donaţiile pe care le-a făcut şi în timpul vieţii pentru fundaţii umanitare, citează Mediafax.

O sumă totală de 50 de milioane de dolari va fi distribuită prin Fundaţia Douglas, înfiinţată de actor împreună cu soţia sa, Anne. Pe lista benegiciarilor se mai numără congregaţia Templul Sinai din Los Angeles, Teatrul ”Kirk Douglas” şi Spitalul pentru Copii din Los Angeles.

Michael Douglas, în vârstă de 75 de ani, el însuşi vedetă la Hollywood, nu a primit niciun ban moştenire, dar averea sa este estimată la 300 de milioane de dolari.

Născut la 9 decembrie 1916, în localitatea Amsterdam din statul american New York, Kirk Douglas, pe numele real Yssur Danielovitch, a jucat în primul său film în 1946 – un noir clasic intitulat „Dragoste ciudată/ The Strange Love of Martha Ivers”. S-a remarcat apoi în filme precum „Gunfight at the O.K. Coral”, „Călăreţul singuratic/ Lonely Are the Brave” şi „Umbra unui uriaş/ Cast a Giant Shadow”.

Pe parcursul carierei sale prestigioase, Kirk Douglas a primit trei nominalizări la premiile Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele „Van Gogh/ Lust for Life”, „Urâtul şi frumosul/ The Bad and the Beautiful” şi „Champion”.

Deşi nu a câştigat niciodată Oscarul pentru interpretare, a primit din partea Academiei de film americane un premiu onorific, care i-a fost înmânat de Steven Spielberg în 1996.

Ultimul rol pe marele ecran a fost cel din „Illusion” (2004), cu Bryan Cranston, regizat de Michael A. Goorjian.

Kirk Douglas a fost şi scriitor, având la activ mai multe romane şi volume de memorii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS