Confidenţialitate

Kim Jong-un și Vladimir Putin s-ar putea întâlni luna aceasta în Rusia pentru a discuta despre furnizarea de arme pentru războiul din Ucraina

Kim Jong-un ar urma să se întâlnească cu Vladimir Putin în Rusia în cursul lunii septembrie pentru a discuta despre o posibilă furnizare de arme Kremlinului în contextul războiului generat de Rusia în Ucraina. Liderul nord-coreean ar urma să călătorească cu un tren blindat.

Detaliile posibilei întâlniri nu sunt încă clare și definitivate, însă există posibilitatea ca Vladimir Putin și Kim Jong-un să se întâlnească în orașul portuar rusesc Vladivostok, spun surse oficiale americane ale publicației The Guardian.

Kim Jong-un ar urma să călătorească cu un tren blindat, potrivit informațiilor militare menționate de publicația The New York Times, care a scris pentru prima dată despre potențiala întâlnire dintre Kim și Putin în Rusia, spunând că se așteaptă ca aceasta să aibă loc în această lună.

Kremlinul, însă, a refuzat să comenteze această informație, notează CNN. „Nu avem nimic de spus e această temă”, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Kremlinului – Dmitri Peskov.

Consiliul Național de Securitate al Washingtonului a avertizat luni că discuțiile privind armele între Moscova și Pyongyang „avansează în mod activ”.

Sursa colaj foto: Shutterstock

Citește și: Vladimir Putin: Acordul privind cerealele nu va fi restabilit până când Occidentul nu-și va îndeplini obligațiile