Confidenţialitate

Kievul, atacat din nou de rachete rusești. Populația a fost alertată și chemată în adăposturi | AUDIO

Coșmarul pare fără sfârșit la Kiev: capitala Ucrainei a fost atacată cu rachete și în această dimineață. Populația a fost alertată și chemată în adăposturi. În weekend, Rusia a lovit de mai multe ori Kievul, oraș în care populația a încercat să revină la o viață cât de cât normală. În ultimele zile, bombardamentele au vizat infrastructura energetică din Ucraina, iar sute de mii de persoane au rămas fără curent.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mai multe explozii au fost auzite luni dimineaţă în centrul Kievului, la scurt timp după o alertă aeriană ce anunţa rachete ruse în direcţia capitalei ucrainene, potrivit agențiilor de știri AP şi Reuters.

Cel puţin cinci explozii au fost auzite în jurul orei 10:30 după alerta aeriană ce indica „rachete către Kiev”.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a transmis, pe aplicaţia Telegram, mesajul: „Explozii în capitală. Urgent spre adăpost!”

Sirenele din oraș, prezentate ca fundal pentru reportajele TV ale corespondenților de război… vin în contrast cu liniștea din subteran… unde oamenii care au fugit să se adăpostească stau și așteaptă, stând de vorbă sau folosind telefoanele mobile.

Potrivit armatei, s-au înregistrat pagube în districtul Pecerski. Un imobil rezidenţial a fost avariat.

Un corespondent al agenției Reuters a transmis că, în estul capitalei ucrainene, puteau fi văzute coloane de fum.

Sursa foto: X / Volodimir Zelenski

Citește și: Istoricul Armand Goșu, despre neconcordanțele privind atentatul terorist din Moscova: Altcineva a fost prins, nu cei care au comis atentatul | AUDIO