Confidenţialitate

Kelemen Hunor, UDMR: Luni, vom semna un acord de susținere pentru Guvernul PNL

Președintele UDMR a anunțat că formațiunea va semna, luni, acordul de susținere pentru Guvernul PNL, spunând că șansele de a acorda un vot de încredere viitorului Executiv sunt foarte mari.

Întrebat dumincă la Brașov dacă ar fi mulțumit cu un nou executiv instalat cu o săptămână înainte de alegeri, Kelemen Hunor a spus că zilele următoare urmează audierile miniștrilor în Parlament, după care votul în Parlament.

„Eu aș fi vrut în septembrie și am spus că moțiunea de cenzură ar fi trebuit depusă mult mai repede, dar săptămâna viitoare se poata da un vot. Nu va depinde de noi. Poate că marți, miercuri, vor fi audieri, și după audieri urmează un vot și o dezbatere și un vot în Parlament. Noi, luni, vom semna un acord de susținere pentru Guvernul PNL, sunt convins că vom semna acest acord. Săptămâna trecută am înaintat acest proiect de acord d-lui Ludovic Orban și sunt convins că luni vom semna. Sigur, la audierile miniștrilor probabil că vor fi multe întrebări, probabil că este nevoie de niște clarificări, fiindcă nu toți sunt buni din punctul nostru de vedere, nu toți sunt competenți, dar vom vedea în timpul audierilor, și apoi vot în Parlament”, a explicat șeful Uniunii Maghiare, notează Mediafax.

Kelemen Hunor a subliniat că, dacă Uniunea susține că va vota ceva, toată lumea știe că acest lucru se va întâmpla.

„Când spunem că vom vota o moțiune de cenzură, toată lumea știe că așa se va întâmpla. Așa va fi și cu Guvernul, dacă vom da un vot de încredere pentru a începe munca, nu înseamnă că am dat un cec în alb pe termen scurt, adică pentru un an de zile. Important este să avem un Guvern votat în Parlament fiindcă rectificarea, comisarul european, suntem singura țară care nu a nominalizat unul, și noul buget, sunt prioritățile cele mai importante pentru această toamnă. (…) Șansele de a acorda un vot de încredere sunt foarte bune, dar trebuie să semnăm acel acord”, a subliniat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a precizat că după semnarea acordului cu PNL, va avea loc o ședință a grupurilor parlamentare reunite ale UDMR și se va lua o decizie privind votul la investitura viitorului Guvern, probabil în cursul zilei de marți sau miercuri, după audierile miniștrilor sau în timpul acestei proceduri.