Kelemen Hunor: Să avem o reprezentare puternică și să nu putem să fim ocoliți când se iau decizii importante

Kelemen Hunor a votat duminică la secția din satul său natal, Cîrța.

“Am votat pentru o reprezentare puternică a comunității maghiare în Parlamentul României, pentru o Transilvanie puternică și o Românie mai bună. Să avem o reprezentare puternică și să nu putem să fim ocoliți când se iau decizii importante. Sper că începând de mâine lucrurile se vor îndrepta acolo unde nu au fost drepte în ultimii ani. (…)Sunt multe lucruri care trebuie discutate și trebuie rezolvate.

Trebuie întărit statul de drept, fiindcă în ultimii ani am observat că în foarte, foarte multe cazuri legile ori nu au fost respectate, ori au fost interpretate în mod greșit, contrar spiritului legiuitorului, și, bineînțeles, reformele necesare în domeniul social, economic și în ceea ce privește apărarea drepturilor comunității maghiare.

Mai mult decât s-a făcut în ultimii ani”, a declarat Kelemen Hunor.

Potrivit datelor centralizate de BEC, prezența la vot la ora 10 a fost de 5%. Pe județe, fruntașe sunt: Teleorman și Olt: 8 %. La polul opus: Sibiu, Brasov, Cluj, Timiș, cu doar 4 %.

 Alegerile parlamentare de duminică, 11 decembrie, se desfăşoară după o nouă lege electorală, adoptată în 2015. Astfel, românii vor vota parlamentarii pe listă, şi nu uninominal.

În cursa electorală pentru scrutinul din 11 decembrie s-au înscris în total 6.477 de candidați, potrivit Biroului Electoral Central, 4.251 de candidați pentru Camera Deputaților și 2.226 pentru Senat.

Noua legislaţie electorală prevede și un număr mai mic de senatori şi deputaţi, faţă de vechea legislatură: 466 de deputaţi şi senatori.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS