Kelemen Hunor ia apararea UDMR-istilor condamnati pentru coruptie

Liderul UDMR le-a spus participanților la Congres că Uniunea s-a angajat să sprijine lupta împotriva corupţiei, ‘dar nu poate nicidecum asista la formularea unor acuzaţii ticluite sub acest pretext’.

Referindu-se la cazul fostului deputat Markó Attila și la retrocedarea bunurilor confiscate în perioada comunistă, Kelemen Hunor a spus că persoanele care au aplicat cu bună credinţă legea sunt pedepsite, iar în cazul comisiilor de restituire se aplică principiul culpabilităţii colective.

Kelemen Hunor a declarat că Marko Attila şi-a desfăşurat activitatea ani la rând în interesul comunităţii maghiare. ‘Credem în continuare în nevinovăţia lui Markó Attila şi suntem întru totul solidari cu el’, a spus Kelemen Hunor.

Deputatul demisionar Marko Attila a fost trimis în judecată de DNA pe 9 aprilie, alături de fostul şef al ANI Horia Georgescu şi de deputatul Theodor Nicolescu, pentru că au aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților.

În noiembrie anul trecut, Marko Attila a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, într-un alt dosar privind restituirea unor imobile.

La Congresul UDMR, Kelemen Hunor nu l-a uitat nici pe fostul ministru Nagy Zsolt. ‘Este nevinovat şi a fost totuşi încarcerat. Trebuie să fim solidari cu el şi să transformăm justiţia într-o instituţie care nu permite astfel de procese inechitabile. Te susţinem, Zsolt!’ a spus Kelemen Hunor. Alături de fostul ministru Codruț Șereș, Nagy Zsolt a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare în dosarul privatizărilor strategice.