Kelemen Hunor: Maghiarii sa voteze dupa cum le dicteaza constiinta

‘Îndemnăm electoratul maghiar să voteze cu cine dorește’, iată mesajului liderului UDMR – Kelemen Hunor.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat, joi, că maghiarii sunt liberi să voteze după conștiință, el precizând că decizia privind sprijinul UDMR în turul al doilea a fost îngreunată de ‘revenirea în ecuație’ a lui Corneliu Vadim Tudor, fiind ‘un gest neașteptat și de neînțeles’.

‘Nu putem fi alături de Vadim Tudor nici măcar pentru o oră, nu înţelegem de ce a fost scos de după cordonul sanitar. Nu putem asuma să fim de aceeaşi parte cu Corneliu Vadim Tudor’, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, Vadim reprezintă toate principiile împotriva cărora comunitatea maghiară a luptat, adică naţionalismul extrem şi ura faţă de maghiari.

‘Ce am adoptat, cu majoritate a voturilor şi o singură abţinere, să recomandăm alegătorilor noştri să voteze conform propriilor convingeri, suntem convinşi că avem un electorat matur, ştie să voteze astfel încât interesele comunităţii maghiare să nu fie lezate’, a afirmat Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, decizia pentru turul doi a fost dificilă şi influenţată de factori importanţi, membrii Consiliului Permanent refuzând să îl susţină pe Iohannis.

‘Am avut o şedinţă constructivă, majoritatea celor prezenţi au spus despre candidatul PNL că nu îl putem sprijini pe Iohannis. După primul tur, candidatul opoziţiei a refuzat într-un fel cu totul arogant să iniţieze orice fel de discuţii. Noi respectăm această decizie. În perioada campaniei a avut declaraţii negative la adresa dezideratelor comunităţii maghiare, iar colegii mei au zis că nu putem sprijini un candidat care vrea voturile comunităţii maghiare, dar nu vrea să asculte vocea comunităţii maghiare’, a subliniat liderul UDMR.