Confidenţialitate

Kelemen Hunor, la Europa FM: „Nu trebuie să stăm foarte mult în persoana primului ministru. Trebuie să existe flexibilitate”

Președintele Klaus Iohannis a convocat noi consultări cu partidele politice după ce Executivul propus de Dacian Cioloș nu a reușit să strângă voturile necesare pentru a fi învestit. Consultările vor începe la ora 11.00 la Palatul Cotroceni. UDMR crede în continuare că singura variantă este Coaliția PNL-UDMR-USR. USR ar trebui să nu se mai cramponeze în persoana lui Florin Cîțu, crede liderul UDMR Kelemen Hunor, pentru a se putea reface acest trio pentru guvernare.

„În acest moment există o înțelegere între PNL și UDMR. Am plecat împreună în decembrie 2020 și în acest moment suntem împreună pe acest drum extrem de dificil. USR s-a îndepărtat de noi, iar eu aș prefera să se întoarcă. Dacă USR are o singură problemă pe această lume și acea problemă se numește Florin Cîțu, atunci chiar că nu există șanse”, a spus Kelemen Hunor la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prezent la Piața Victoriei de la Europa FM, Kelemen Hunor spune că Florin Cîțu este un om răbdător, cu care se poate lucra.

„Se poate lucra cu Florin Cîțu. Cu Florin Cîțu poți să te cerți, poți să te împaci. Este un om receptiv la argumente, dar când i se termină răbdarea, atunci taie foarte brusc și foarte repede și nu merge mai departe. Asta este experiența mea. Deci eu nu cred că trebuie să stăm foarte mult pe persoana primului ministru. Compromisul se poate găsi și cu un prim-ministru dintr-o parte și cu prim-ministru dintr-o altă parte. Nu asta este problema. Problema este să fii puțin flexibil”, a mai spus liderul UDMR.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele UDMR a mai dezvăluit că discuțiile legate de fostul ministru USR Stelian Ion au început încă din luna iunie. Florin Cîțu l-a demis pe fostul ministru de Justiție la începutul lunii septembrie după ce l-a acuzat că a refuzat să avizeze proiecte importante pentru dezvoltarea țării. Demiterea lui nu poate fi considerată o surpriză pentru USR, spune Kelemen Hunor.

„Eu nu prea dau din casă pentru că nu este stilul meu, dar discuțiile legate de Stelian Ion au început în iunie. Premierul a semnalat și a spus <<Oameni buni, căutați un alt ministru, nu putem continua cu Stelian Ion>>. Mai mult nu pot să spun. Nu era ceva care a venit brusc din cer, a picat peste noi ca un meteorit și ne-a surprins pe toți”, a mai explicat Kelemen Hunor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa Foto: Inquam Photos / George Călin