Confidenţialitate

Kelemen Hunor, despre proteste: Dezamăgirea și furia sunt de înțeles, dar agresivitatea este absolut inacceptabilă

Vicepremierul Kelemen Hunor susține că înțelege dezamăgirea și furia celor care protestează față de înăsprirea restricțiilor impuse de autorități, dar condamnă agresivitatea unora dintre manifestanți.

„Sunt inacceptabile violențele stradale, sloganurile rasiste sau amenințările cu moartea, din motive antisemite, de pe rețelele de socializare, prezente tot mai mult în aceste zile! Înțeleg foarte bine că situația actuală, contextul pandemic ne deznădăjduiește pe cei mai mulți dintre noi. Suntem indignați pentru că vrem cu toții să revenim la libertatea care ne-a fost furată de pandemie în urmă cu un an. Însă numărul cazurilor zilnice este în continuă creștere, însemnând că suntem încă departe de a pune capăt acestei perioade dificile”, a scris liderul UDMR, marți seară, pe Facebook.

„Dezamăgirea și furia sunt de înțeles, dar agresivitatea este absolut inacceptabilă. Acolo unde există agresiune verbală, mai devreme sau mai târziu își face prezența și agresivitatea fizică, abuzul. Niciuna dintre acestea nu poate fi considerată un scut împotriva pandemiei, dar sunt sigur că vom învinge această criză și nu este deloc indiferent dacă vom avea, sau nu, ce să ne reproșăm unii altora, ca indivizi și ca societate”, a adăugat politicianul maghiar.

„Acum cel mai important este să fim uniți, să ne sprijinim și nu ne provocăm jigniri reciproc. Vă rog mult, să fim cu toții mai toleranți, mai răbdători”, a conchis Kelemen Hunor.

🇭🇺 / 🇷🇴 ↓

Tiszteletben tartjuk a gyülekezési szabadságot, a szólásszabadságot, a véleménynyilvánítás szabadságát….

Publicată de Kelemen Hunor pe Marţi, 30 martie 2021