Confidenţialitate

Kaufland inaugurează primul magazin din România care este reorganizat după o strategie anti-plastic (P)

Lanțul de hipemarketuri Kaufland, conștient de importanța rolului său în protejarea mediului experior, a inaugurat primul magazin din România care este reorganizat după o strategie anti-plastic.

Începând din data de 4 octombrie, magazinul Kaufland din București, strada Barbu Văcărescu nr. 120-144, este primul magazin din România cu o strategie anti-plastic.

Acest proiect reprezintă o investiție majoră, prin care compania face pași importanți în demersurile de reducere a poluării. Totodată, reprezintă o noutate în întregul retail românesc.

Printre schimbările ce au avut loc în cadrul acestui magazin se numără:

Au fost eliminate materialele consumabile de plastic de unică folosință și înlocuite cu materiale 100% biodegradabile sau compostabile, prietenoase cu mediul înconjurător.

Materialele biodegradabile au în compoziție trestie de zahăr sau amidon de porumb și se descompun sub acțiunea microorganismelor. Cele compostabile sunt automat biodegradabile, iar resursele din care au fost făcute pot fi descompuse prin compostare.

Schimbările se regăsesc în cadrul raioanelor precum cele de brutărie, legume-fructe, la vitrinele cu servire asistată, unde articolele consumabile precum ambalajele, mănuși de unică folosință, sunt 100% biodegradabile.

De asemenea, la casele de marcat există și sacoșe din materiale biodegradabile. Și sacii de gunoi din parcare sunt din materiale biodegradabile.

Pentru prima dată, Grill-ul Kaufland este 100% fără plastic, astfel că toate ambalajele și mănușile de unică folosință sunt confecționate din materiale biodegradabile.

Pentru clienții care vor să adopte un stil de viață prietenos cu mediul, Kaufland a listat în magazin articole de unică folosință din materiale 100% biodegradabile sau compostabile, prietenoase cu mediul înconjurător, ca alternativă la cele din plastic. Printre acestea se numără paie, farfurii, cuțite și furculițe, pahare, boluri.

În parcarea magazinului, Kaufland pune la dispoziție o infrastructură de reciclare de tip self-service, cu automate speciale pentru trei tipuri de ambalaje, inclusiv plastic. Aici, clienții pot recicla PET-uri (cu volum de până la 3 litri), sticlă și doze de aluminiu (cu volum de până la 1 litru) și vor primi drept răsplată un cupon de reducere ce poate fi folosit în magazin.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.