K. Iohannis a cantat, in timpul unei conferinte, prima strofa din ‘Deşteaptă-te, române!’

Tot ieri, Victor Ponta a recitat primele două versuri ale imnului național.

Klaus Iohannis a fost rugat de jurnaliști, în timpul unei conferințe de presă, să recite un fragment din imnul național al României. Totul după ce ieri Victor Ponta a spus la o emisiune TV că l-ar fi întrebat pe candidatul ACL dacă știe imnul național

Astfel, candidatul ACL a intonat prima strofă a imnului ‘Deșteaptă-te, române!’ și a precizat că a făcut parte din corul liceului.

Aseară, Victor Ponta a recitat, la rândul său, primele două versuri ale imnului național, în timpul unei emisiuni realizate de Antena 3.

‘Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte, în care te adânciră barbarii tăi tirani!’.

Ulterior Victor Ponta a precizat:

‘Cred că mândria pe care o au românii de a-şi cânta imnul, de a-şi vedea drapelul naţional, de a crede în valorile naţionale, cred că ţine, până la urmă, de puterea noastră ca naţie. I-am văzut pe americani cât sunt de mândri atunci când se cântă imnul lor, i-am văzut pe francezi, i-am văzut pe germani, i-am văzut pe toţi. Numai noi care ne ruşinăm aşa că suntem, români, or eu cred că e o mare mândrie că aşa ne-a făcut Dumnezeu şi tot ceea ce facem de zi cu zi facem să dovedim că nu suntem mai prejos decât altcineva’.