Confidenţialitate

Justin Bieber a stârnit reacții negative din partea fanilor cu noua sa coafură

Justin Bieber a postat pe Instagram o fotografie cu noua lui coafură, ”dreadlock”, lucru care a stârnit reacții negative din partea urmăritorilor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Justin Bieber (@justinbieber)

Stephanie Cohen, cofondator al Halo Collective, o asociație ce susține părul natural, a declarat pentru The Guardian, că “dacă nu poți vorbi pentru drepturile minorităților de culoare și nu ești un aliat constant al lor, atunci nu ai dreptul să porți ceva de genul acestor dreadlocks”.

”Când văd o persoană albă în mass-media care poartă o coafură neagră, mă enervează. Sunt furios, pentru că acest standard nu există atunci când o persoană de culoare poartă părul în acest fel. Nu este normal să porți ceva atât de semnificativ din punct de vedere istoric și să ignori conflictele care au stat în spatele acestui tip de coafură.

Raționamentul și înțelegerea mea cu privire la cineva care poartă ceva care nu este specific culturii sau etniei sale este că, dacă nu poți vorbi pentru drepturile minorităților de culoare și nu ești un aliat constant al lor, atunci nu ai dreptul să porți ceva de genul acestor dreadlocks”, a spus Stephanie Cohen.

”Cred că oamenii sunt enervați de faptul că Justin Bieber poartă dreads pentru că se vede că nu respectă originile acestui stil. Oamenii încă se confruntă cu discriminarea din cauza părului… De exemplu, poți fi discriminat la locul de muncă sau la școală. [Bieber] este văzut ca un diletant, o persoană care își bagă degetele în ea de cultură, fără niciun angajament real sau cunoștințe despre istoria stilului respectiv”,  a spus Irene Shelley, redactor al revistei Black Beauty and Hair.

Și în 2016, Justin Bieber a stârnit indignare pe rețelele de socializare, după ce și-a aranjat părul în stilul ”cornrows”.

Foto: Captura video YouTube Justin Bieber