Confidenţialitate

Jurnaliștii de la Londra boicotează o conferință de presă a lui Boris Johnson. Biroul premierul a încercat să excludă anumiți reporteri

Jurnaliștii politici de la Londra au boicotat “în bloc” o conferință de presă din Downing Street, după ce unul dintre asistenții lui Boris Johnson a încercat să facă o “selectie” a reporterilor participanți.

The Guardian susține că Lee Cain – principalul consilier al premierului britanic – ar fi încercat să excludă de la briefing-ul de ieri jurnaliștii de la Mirror, HuffPost, PoliticsHome și the Independent.

Potrivit sursei citate, incidentul s-ar fi produs în foaierul clădirii din Downing Street, cînd s-a încercat o separare a reporterilor, pe baza unei liste. Când Lee Cain le-a cerut să plece celor care nu se aflau pe această listă, jurnaliștii s-au solidarizat și au decis să părăsească toți clădirea.

Incidentul vine pe fondul unei escaladări a tensiunilor între premierul britanic și mass media de la Londra, care îl acuză pe Boris Johnson că folosește aceleași tactici ca Donald Trump pentru a evita să fie criticat.