Jurnalistii acreditati la JO Soci se plang de conditiile in care au fost cazati

Ei spun ca apa nu curge, nu există încălzire și nici internet, iar prin hoteluri încă mișună muncitorii.

Jurnaliştii acreditaţi la Jocurile Olimpice de la Soci au început să împărtăşească pe Twitter experienţele lor hilare şi groteşti din hotelurile în care au fost cazaţi pentru a acoperi mediatic acest eveniment sportiv, informează washingtonpost.com.

Astfel, jurnalişti din toată lumea au început să se cazeze la hoteluri locale şi să-şi împărtăşească aparentele nemulţumiri. Unii ziarişti care au sosit la Soci au descris pe reţelele de socializare, precum Twitter, condiţiile ‘îngrozitoare’ de cazare din acest oraş, în care sunt deja pregătite pentru a-şi primi oaspeţii doar şase din cele nouă hoteluri în care se pot caza reprezentanţii media.

Hotelurile sunt încă în construcţie. Apa, dacă chiar curge, nu este potabilă. Un fotograf german a declarat pentru AP, weekendul trecut, că în perimetrul hotelului său circulă câini vagabonzi, iar muncitorii încă umblă prin camerele din hotel.

Harry Reekie, jurnalist la reţeaua de televiziune CNN, a postat marţi pe Twitter o fotografie dintr-o cameră de hotel în care draperia de la geam este căzută într-o parte. ‘CNN a rezervat 11 camere în unul dintre hotelurile din Soci dedicate media, în urmă cu cinci luni. Am ajuns aici de o zi şi doar o cameră este disponibilă’, a spus Harry Reekie.

O jurnalistă acreditată la Jocurile Olimpice de la Soci, Rosa Hwang, a scris luni pe contul său de Twitter: ‘În continuare nu avem apă în hotelul nostru din Soci. Nu ştim cât o să dureze până vor remedia situaţia’.

Jurnalistul Kevin Bishop a postat la rândul său pe Twitter o imagine cu un birou, pe care apare o fotografie înrămată cu preşedintele rus Vladimir Putin. ‘Camera în care se află recepţia din hotelul nostru din Soci încă nu are finalizată podeaua. În schimb, pe biroul de recepţie avem o fotografie de bun venit’, a comentat Kevin Bishop.