Confidenţialitate

Jurnalişti anti-Lukaşenko, arestaţi în Belarus

Autorităţile din Belarus au arestat mai mulţi jurnalişti, după o nouă serie de percheziţii la sediile unor organizaţii neguvernamentale şi redacții independente din ţară.

Presedintele Alexandr Lukaşenko a declarat constant că organizaţiile neguvernamentale, media independente şi activiştii pentru drepturile omului sunt un pericol pentru Belarus.

Au fost percheziţionate locuinţele angajaţilor Belsat, un canal de televiziune al opoziţiei, precum şi sediul postului de radio privat Svoboda.

Asta după ce, miercuri, autorităţile controlate de preşedintele Aleksandr Lukaşenko au percheziţionat birourile organizaţiei neguvernamentale Viasna iar directorul acesteia, Ales Bialiaţki, a fost arestat.

Considerat ultimul dictator din Europa, președintele bielorus a cerut aducerea în justiţie a oganizațiilor neguvernamentale care, în opinia sa, ”cultivă teroarea în ţară”.

După recenta întâlnire cu omologul său rus, Vladimir Putin, principalul său aliat, Lukasenko a declarat că va continua să-şi reprime opozanţii, indiferent de sancţiunile impuse de Uniunea Europeană şi de Statele Unite.