Confidenţialitate

Jurnal de Bord: Zakynthos

Jurnalul de Bord îl scriem cu gândul la vacanța pe care o puteți câștiga, săptămâna viitoare, în Deșteptarea. Înscrierile deja au început pe europafm.ro, iar una dintre destinațiile unde vă ajută prietenii din Deșteptarea să ajungeți, este Zakynthos.

Zborul charter până în insula grecească ia mai puțin de două ore, iar la destinație vă așteaptă un cadru de poveste, cu multe flori, peste 7.000 de specii, ca să fiu mai precis.
A treia insulă ca marime din Marea Ionică este cunoscută în întreaga lume sub numele de “Zante”.

Zona de litoral se întinde pe aproximativ 125 de km lungime. O combinație unică de plaje mici, golfuri și golfulețe, peisaj montan cu stânci abrupte și peșteri misterioase compun decorul impresionant din Zakynthos. Toate acestea, împreună cu un patrimoniu cultural bogat, un oraș pitoresc cu case tradiționale, Zakynthos promite momente încântătoare pentru toate gusturile.

Peșterile albastre sunt una dintre atracțiile cele mai impresionante din Zakynthos. Descoperite în 1987, acestea sunt situate în partea de NE a insulei, aproape de Capul Skinari. Este bine să ajungeți aici la orele dimineții, deoarece atunci lumina soarelui creează cele mai spectaculoase jocuri de culori împreună cu apa mării și stâncile peșterilor.

Dacă tot vorbim de mare, nu ratați o vizită la Epava de la Navagio. În anul 1980, vasul de contrabandă Panagiotis a naufragiat la Navagio. Motorul i-a fost avariat într-o furtună, vasul s-a lovit de stânci și a eșuat pe frumoasa plajă. La Navagio nu se poate ajunge decât de pe mare și, de aceea ar fi bine să faceti o croazieră pentru a admira faimoasa epavă.

Considerate simbol al insulei, țestoasele vin anual în apele puțin adânci și pe plajele insulei Zakynthos pentru a depune ouă. Pentru a putea admira broscuțele de aproape, vă recomand o plimbare cu bărcile având podeaua din sticlă.

Dacă vreți să vă bucurați de plaje însorite, cu nisip fin și apă cristalină, aveți de unde alege în Zakynthos.