Confidenţialitate

Jurnal de Bord: Dubai, orașul recordurilor – VIDEO

În plină iarnă, cu gândul la soare. Jurnalul de Bord îl scriem azi, la Europa FM, dintr-un oraș unde au fost deja 24 de grade iar peste weekend vom avea 26-27, și nici urmă de precipitații. Este cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite (UAE) după numărul de locuitori și în același timp este un oraș cu numeroase recorduri înscrise în The Guinness World Records.

Vorbim despre Dubai, locul unde se poate ajunge cu un zbor direct de aproximativ 5 ore, iar în această perioadă a anului mai aveți parte și de prețuri foarte bune la cazare. Temperaturile de aici pot fi foarte ridicate, iar umiditatea accentuează disconfortul, așa că cea mai bună perioadă pentru o vacanță în Dubai este între lunile octombrie – aprilie.

Dacă vă grăbiți, la început de an mai puteți prinde zbor dus-întors din București, cazare la patru stele, la cel mai bun preț pentru perioada perfectă în care ar trebui să vizitați Dubaiul. Prețuri mai mici se mai anunță abia în iunie-iulie, când mediile sunt de 40°C.

O să vă surprindă cea mai înaltă clădire din lume – Burj Khalifa (828 metri), cel mai mare parc de distracţii acoperit din lume, aeroportul cu cel mai mare trafic pentru cursele internaţionale, cel mai mare mall din lume , dar și unica pistă de ski artificială aflata într-o zonă subtropicală, o găsiți la Mall of Emirates. Profitați de Dubai Frame pentru o panoramă superbă asupra orașului modern și a zonei vechi a Dubaiului.

Puteți folosi eficient metroul în Dubai, care circulă în special la suprafață și este complet automatizat. Vă recomand să încercați Gold Class, pentru a evita aglomerația, iar diferența de preț nu e deloc mare. Este necesar să validați cardul de transport în comun atât la intrarea în stație, cât și la ieșire. Un detaliu foarte important.

Nu ratați în Dubai Mall spectacolul fântânilor arteziene. Este gratuit și îl prindeți în fiecare seară de la ora 18, la fiecare 30 de minute.

Tot în Dubai, la capitolul cumpărături, profitați de electronice, multe considerabil mai ieftine decât în țară. În rest, destinația nu e chiar una ieftină. Căutați să vă folosiți de aplicațiile locale pentru a obține reduceri în restaurante, făcând astfel economii de până la 50%.