Jumatate dintre masinile second-hand scoase la vanzare in Romania provin din Germania

Una din două are kilometrajul ajustat, altfel prețurile nu ar fi competitive pe piața locală – arată o analiză realizată de un site de consultanță auto.

Românii îşi doresc maşini second-hand cu rulaj mic.Vânzătorii au înţeles acest lucru, motiv pentru care majoritatea maşinilor aflate la vânzare în România au kilometrajul ajustat până la un nivel competitiv pe piaţă – a spus Alexandru Govoreanu, director de dezvoltare al unui site de consultanță auto, citat de Mediafax.

Site-ul a realizat o comparație între prețurile mașinilor second hand din cele două țări. Astfel, un Volkswagen Golf din 2005, cu motor Diesel de 2 litri, 140 CP și 150 de mii de kilometri costă în Germania puțin peste 6 mii de euro. În România, se vinde cu doar 50 de euro mai mult. Dacă se adăuga timbrul de mediu și costul transportului, prețul real de vânzare în țara noastră ar fi de 7000 de euro. Cu alte cuvinte, mașina costa în Germania cu mult mai puțin, iar kilometrajul a fost ajustat.

În țările din vestul Europei, proprietarii fac reviziile în service-urile reprezentanțelor, iar aici sunt trecute într-o bază de date toate informațiile despre mașină, inclusiv kilometrajul. Reprezentanțele din România au acces la această bază de date. Contracost, puteți afla oricând dacă este real kilometrajul autovehiculului pe care doriți să îl cumpărați sau chiar dacă mașina a fost revopsită.