Județul Teleorman – candidați cu probleme

Președintele PSD, Liviu Dragnea, candidează pentru un nou mandat de deputat de Teleorman, deși a fost condamnat definitiv în dosarul Referendumul și a fost trimis în judecată într-un alt dosar.

Codul de Etică al partidului interzice candidaturile unor persoane care au probleme cu legea, însă în cazul lui Liviu Dragnea s-a făcut o derogare la scurt timp după condamnarea la doi ani de închisoare cu suspendare pentru fraude în timpul referendumului organizat pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.

Ulterior, Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu și la fals intelectual. În acest dosar a fost trimisă în judecată și fosta soție a președintelui PSD,  Bombonica Prodana.

Județul Teleorman – listele complete ale candidaților la alegerile parlamentare 2016

Pe lângă Liviu Dragnea și Bombonica Prodana au mai fost trimise în judecată alte 7 persoane. E vorba de foști angajați ai Direcției pentru Protecția Copilului Teleorman.

Potrivit procurorilor, ”în perioada iulie 2006 – 2013, inculpata Alesu Floarea, în calitatea menționată mai sus, la instigarea inculpatului Dragnea Nicolae Liviu, la acea vreme președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv președinte al organizației județene a unui partid politic, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu, a dispus în mod ilegal menținerea în funcții și implicit plata drepturilor salariale pentru inculpatele Botorogeanu Adriana și Stoica Anisa-Niculina, angajate în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman.”

DNA susține că Floarea Alesu știa că cele două persoane erau angajate doar pe hârtie și că nu au venit la serviciu sau au prestat vreo altă activitate.

”În realitate cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic al cărui președinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă.”

Așadar, DNA spune că cele două persoane lucrau pentru organizația PSD Teleorman.

Dosarul se judecă la Înalta Curte de Casație Și Justiție.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS