Județul Dolj – candidați cu probleme

Doi dintre candidaţii de la Dolj la alegerile parlamentare sunt trimişi în judecată, de procurorii anticorupţie. Este vorba despre primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, şi administratorul public al oraşului, Radu Preda, ambii candidaţi PSD, vizaţi în dosarul „Faţada”.

Olguţa Vasilescu deschide lista de candidaturi a PSD Dolj pentru Camera Deputaţilor, iar Radu Preda candidează la Senat de pe a doua poziţie.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) i-a trimis pe cei doi în judecată pentru luare de mită şi complicitate la această faptă.

Acuzaţiile vizează finanţarea campaniei electorale din 2012 şi reabilitarea faţadelor unor blocuri din centrul Craiovei, lucrări efectuate prin sponsorizări, pe care DNA le consideră nelegale.

Procurorii anticorupţie susţin că Olguţa Vasilescu a determinat afaceriştii care aveau lucrări în derulare să sponsorizeze lucrările de reabilitare a faţadelor blocurilor, în schimb câştigând capital electoral.

Judeţul Dolj – vezi lista completă a candidaţilor la alegerile parlamentare 2016

Radu Preda este acuzat că a instigat-o pe Daniela Elena Popescu, o alată inculpată din dosar, reprezentantă a unei asociaţii non-profit, să încheie contracte de sponsorizări pentru realizarea investiţiei.

Olguţa Vasilescu a contestat acuzaţiile aduse la Tribunalul Bucureşti, acolo unde dosarul se afla în cameră preliminară. Instanţa a decis retrimiterea dosarului la DNA după ce a constatat că mai multe probe au fost obţinute nelegal şi că Olguţei Vasilescu nu i-a fost respectat dreptul la apărare.

De asemenea Tribunalul a constatat că acuzaţiile aduse lui Radu Preda nu se confirmă.

Procurorii anticorupţie au contestat decizia magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti, iar Curtea de Apel București le-a dat dreptate procurilor și a dispus întoarcerea dosarului în camera preliminară în urma unui viciu de procedură.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS